„Vašington vodi svet u rat“. Napad na Rusiju je u toku

Analitičar

Jedan od najistaknutijih američkih analitičara, Pol Krejg Roberts, napisao je tekst pod naslovom „Vašington vodi svet u rat“ u kojem ističe da interes Vašingtona nije mirno rešenje u Kijevu, nego da će putem svojih marioneta u Kijevu izazvati Treći svetski rat.

Na isti način kako je to učinjeno u Gruziji pre nekoliko godina, tako će i ovaj put biti u Ukrajini. Vašington će nagovoriti svoje marionete da izvrše napade na rusko stanovništvo i da uđu u sukob sa ruskom vojskom.

Roberts kaže da je direktor CIA, Džon Brenan, poslat u Kijev da sprovede vojno i nasilno suzbijanje protesta u istočnim i južnim delovima zemlje.

Najveći strah koji ima Vašington jeste da njihov pokušaj zauzimanja Ukrajine pod svoje rezultira povratkom ruskih teritorija u Ukrajini pod okrilje Ruske Federacije, navodi Roberts.

Vašington je izgubio Krim, a tu je cilj SAD bio da izbaci Rusiju iz vojne baze koju ima na Crnom Moru, tzv. crnomorske baze na Krimu, podseća Roberts i ističe da Vašington ne želi da prizna greške, nego će krizu staviti na još opasniji nivo i produbiti je.

U cilju izbegavanja ove sramote, Vašington pravi rat, kaže Robers. Direktor CIA je dao instrukcije vlastima u Kijevu da potraže pomoć u borbi protiv „terorista“ od Ujedinjenih Nacija, a obzirom da su UN pod uticajem Amerike, tako će i biti.

Roberts smatra fatalnom greškom težnju Rusije da stvari reši diplomatskim putem, te konstruisanje politike koja podrazumeva zdrav razum, interese Nemačke, te oslanjanje na međunarodnu saradnju.

SAD ovo koristi samo da zauzme što bolje vojne pozicije naspram Rusije i ruske teritorije. U Vašingtonu ne postoji dobra volja, postoji samo lažljivost, ističe Roberts, a u Evropi je važniji novac od ljudskih vrednosti i vrednosti ljudskih života.

Vašington ne želi mirno rešenje, tvrdi Roberts.

On kaže da je takođe velika greška Rusije i Kine što zadržavaju dolar u svojim finansijskim sistemima, odnosno, što učestvuju u dolarskom međunarodnom platnom sistemu, jer je to osnovni mehanizam američkog imperijalizma. Blok BRIKS zemalja treba podhitno da napravi svoj finansijski sistem i svoj internet-komunikacioni sistem.

Rusija i Kina prave ogromne strateške greške i to je nasleđe komunističke ere. To je politika koja igra ulogu one politike koja podrazumeva da je Vašington čist, da Vašington jeste na onom kursu koji promoviše, a to je zaštita ljudskih prava, prava i zakona, objašnjava ovaj analitičar.

Realno, SAD je posvećena hegemoniji na celom svetu. Mete SAD-a su Rusija, Kina i Iran.

Napad na Rusiju je u toku, zaključuje Roberts.

(Pravda)

 

Istaknuti američki analitičar Pol Roberts: U toku je napad na Rusiju!.

Постави коментар